Buurtteams Heerlen > Wat we doen > Ondersteuning bij eenzaamheid

Ondersteuning bij eenzaamheid

Zet de eerste stap om minder eenzaam te zijn

Eenzaamheid komt in verschillende vormen voor. Oud of jong, iedereen kan zich weleens eenzaam voelen. Als dat gevoel langer aanhoudt, is het verstandig om hulp te zoeken. Door eenzaamheidsgevoelens kun je gezondheidsklachten krijgen en gaat je welzijn achteruit.

Veel mensen voelen zich eenzaam. Je bent niet de enige, maar jij moet wél de eerste stap zetten. Vaak is het lastig om hier zelf uit te komen. Een steuntje in de rug kan dan heel fijn zijn. Daarom is Buurtteams Heerlen er om je te helpen. Onze buurtcoaches weten wat er in jouw buurt allemaal te doen is. Genoeg activiteiten die jij leuk vindt en waar je andere mensen ontmoet. Er zijn ook maatjesprojecten of vrijwilligers die zich inzetten om mensen aan wat gezelschap te helpen.

In Heerlen vind je in alle wijken buurtpunten. Het zijn plekken waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Iedereen is er welkom. Ook omdat er elke dag wel iets te doen is. Voor bewoners die vanwege een lichamelijke of geestelijke beperking niet zelfstandig naar het buurthuis kunnen komen zoeken we een oplossing.

Vrijwilligerswerk

Iets doen voor een ander helpt ook om je minder eenzaam te voelen. We helpen graag bij het vinden van vrijwilligerswerk in je eigen wijk of buurt. We bieden veel mogelijkheden die aansluiten bij je wensen en mogelijkheden. Samen zoeken we naar een passende vrijwilligersplek, aansluitend op jouw ervaring en ambities. Kom voor meer informatie vrijblijvend langs voor een kop koffie in een van de buurtpunten.