Buurtteams Heerlen > Wat we doen > Mantelzorgers en respijtzorg

Mantelzorgers en respijtzorg

Ook mantelzorgers verdienen aandacht

Veel mensen hebben de zorg voor een ander. Omdat die ander bijvoorbeeld ziek is of een beperking heeft. In zo’n geval ben je mantelzorger. Iemand die geen professionele hulpverlener is, maar wel belangrijk werk doet voor iemand anders. Mantelzorger zijn is een grote verantwoordelijkheid. Misschien heb je daar hulp bij nodig. Of wil je gewoon een keer je hart luchten. Buurtteams Heerlen geeft jou als mantelzorger aandacht.

Bij Buurtteams Heerlen kun je terecht voor informatie en advies. Je kunt er trainingen volgen. Je kunt er ook praten met andere mantelzorgers. Als ‘ervaringsdeskundigen’ kun je elkaar ondersteunen. Praten met iemand die begrijpt wat je ervaart kan al een grote opluchting zijn. In zo’n gesprek krijg je tips en adviezen om beter met je werk als mantelzorger om te kunnen gaan. En waar je kunt aankloppen voor hulp.

En weet je dat er mogelijkheden zijn om wat zorg uit handen te geven? Zoals de inzet van dagbesteding en hulp bij geldzaken. Er staan vrijwilligers klaar om de mantelzorgtaken te verdelen. Ook kan diegene waar je zorg aan geeft een weekend ergens anders logeren; respijtzorg noemen we dat.

Activiteiten

Buurtteams Heerlen organiseert activiteiten voor mantelzorgers. Het programma bestaat onder andere uit workshops, informatieavonden en bijeenkomsten met andere mantelzorgers. Je bent van harte welkom om deel te nemen aan onze activiteiten.