Buurtteams Heerlen > Wat we doen > Schulden en armoede

Schulden en armoede

Hulp nodig bij vragen over geld en administratie?

Heb je geen overzicht meer over je geldzaken? Loop je achter met betalingen? Komen er aanmaningen binnen en laat je de post liever ongeopend? Of krijg je brieven die je niet begrijpt? Moet je een formulier invullen, maar weet je niet goed wat je moet doen? Of wil je weten voor welke vergoedingen je in aanmerking komt? Allemaal vragen waar Buurtteams Heerlen je bij kan helpen. En anders verwijzen we je door naar de juiste instantie.

Er zijn allerlei situaties waardoor het even niet lukt om rekeningen op tijd te betalen. Je bent pas je baan verloren of gescheiden en komt in financiële problemen. Hoe eerder je ziet dat je er zelf niet uitkomt, hoe beter. Want als je op tijd hulp inschakelt, is er vaak heel veel te doen.

Bij jouw buurtteam kun je terecht voor hulp en begeleiding. We kunnen je bijvoorbeeld in contact brengen met een budgetcoach of een schuldhulpmaatje. Dat zijn specialisten die je helpen om weer overzicht in je financiën te krijgen. Ze adviseren hoe je verstandig schulden aflost of gebruikmaakt van regelingen die er zijn. Ze hebben tips om je huishoudboekje op orde te krijgen, zoals de gratis app Plinkr.