Buurtteams Heerlen > Wat we doen > Buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling verbindt buren!

Heeft u een probleem met de buren en zoekt u hulp? Buurtbemiddeling is een manier om overlast tussen buren bespreekbaar te maken en aan te pakken.

Buurtbemiddeling is een manier om overlast tussen buren bespreekbaar te maken en aan te pakken. Waar mensen leven, ontstaan soms irritaties. Denk bijvoorbeeld aan een probleem over overhangende struiken, geluidsoverlast, pesterijen, stank, etc..

Als het buren zelf niet lukt om hun conflict bespreekbaar te maken, kan Buurtbemiddeling helpen het gesprek te voeren. Hierbij gaan vrijwillige, getrainde bemiddelaars het gesprek aan tussen buren.

Buurtbemiddeling werkt het best in een vroeg stadium en bij niet al te ernstige problemen. Het doel van het gesprek is herstel van het contact.

Wanneer u een burenruzie heeft en Buurtbemiddeling wil inschakelen, neem dan contact met ons op via 088 298 63 95 of per mail: buurtbemiddeling@buurtteamsheerlen.nl.

Hierin vermeldt u minimaal: naam, adres, telefoonnummer en kort de klacht die u heeft. Na ontvangst neemt de coördinator Buurtbemiddeling binnen 5 werkdagen contact met u op voor een telefonische intake.

Buurtbemiddeling Heerlen wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Heerlen en de woningcorporaties Weller, Wonen Limburg, Woonpunt, Wonen Zuid en Vincio.

 

Wij zoeken enthousiaste Buurtbemiddelaars (vrijwilliger)

Voor Buurtbemiddeling zijn we op zoek naar vrijwilligers die enthousiast worden van bemiddelen. Een buurtbemiddelaar leidt het gesprek, luistert en helpt buren zelf oplossing aan te dragen, met als doel herstel van het contact tussen de buren. Voor een buurtbemiddelaar zijn volgende vaardigheden belangrijk: goed kunnen luisteren, onpartijdig blijven, een gesprek leiden en kunnen omgaan met weerstand.

Wij bieden: een introductie, een nationaal erkende training Buurtbemiddeling en regelmatige terugkommomenten. U wordt onderdeel van een enthousiast team bemiddelaars. Ook voor geregistreerde mediators is dit interessant.

Interesse of meer weten?

Wij nodigen u van harte uit om vrijblijvend contact op te nemen met de vrijwilligerscoördinator via vrijwilligers@buurtteamsheerlen.nl.